edin.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Кавърма»Кавърма от воденички в гювечета

Кавърма от воденички в гювечета

Мария СимоваМария Симова
Новак
93
4
3k
15
Кавърма от воденички в гювечета
Снимка: Мария Симова
1 / 2
11/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне60 мин.
Готвене13 мин.
Общо73 мин.
Порции2
"Само една топла питка ви трябва за тази пилешка кавърма и вече вечерята ще е напълно завършена"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките воденички измийте и почистете хубаво. Сложете ги в голяма тенджера с вода. Към тях прибавете бахара, черния пипер на зърна, 1 с.л. сол и дафиновия лист.

Варете, докато се образува пяна. В голям тиган сипете олиото и запържете морковите и лука за около две минутки. Овкусете със сол и намалете степента на котлона.

Добавете нарязаните чушки и домати, овкусете с подправките и гответе до изправяне на течността.

Подгответе си гювечета, в които да сипете пилешката кавърма. Отгоре сложете нарязаните на дребно воденички. Поръсете с кашкавал.

Запечете за 15 мин. на 180 градуса или докато кашкавалът се разтопи.

Кавърмата от воденички в гювечета е страхотна!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest