Начин на приготвяне
За този чуден хляб с мая олиото се загрява с 50 мл. от млякото до 90 градуса и в тях се разбърква за 10 секунди брашното от тапиока.
Оризовото брашно, бакпулверът и солта се сипват в купа и се прави кладенче, в което се слага попареното тесто от тапиока и псилиум.
Налива се останалото мляко, в което се натрошава маята със захарта.
Добавя се едно разбито яйце и всичко се разбърква добре до хомогенно тесто.
Тестото се оформя на кръгъл, леко сплескан хляб и се поставя в намазнена тава.
Поръсва се с оризово брашно и се правят няколко прореза по повърхността.
Тавата се покрива и оставя на топло, докато оформения хляб удвои обема си за около час и половина.
Безглутеновият хляб се пече на 200 градуса 10 минути и после фурната се намаля до 180 градуса за още 30 минути или до златист загар.
Охлажда се върху решетка и се сервира.
Добър апетит с Безглутенов хляб без месене!