Edin.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сиропирани сладкиши»Ретро сладкиш с карамелизирани праскови

Ретро сладкиш с карамелизирани праскови

Ретро сладкиш с карамелизирани праскови
Снимка: Веселина Гърдева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Вкусен сладкиш с още по-вкусни карамелизирани праскови - как човек да му устои"

Необходими продукти

  • праскови - 1 бр. компот
  • захар - 1 к.ч.
  • блат
  • брашно - 2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • прясно мляко - 1 к.ч.
  • захар - 1 к.ч.
  • ванилия - 2 пакетчета
  • яйца - 3 бр.
  • олио - 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чудесен сиропиран сладкиш, излязъл от дебрите на рецептурника!

Чукнете яйцата и захарта и разбийте до получава на ефирен пухкав крем.

Към тях се прибавят прясното мляко или ванилиите. Разбийте отново и добавете брашното и бакпулвера. Пак разбийте.

Затоплете захарта в тиган и изчакайте, докато се разтопи. Щом се превърне в карамел, махнете и сипете във форма за сладкиш, предварително намазнена.

Наредете прасковите отгоре, а отгоре и сместа за сладкиша.

Прасковеният сладкиш се пече до готовност на умерена фурна. След като е готов, се обръща в поднос.

Ретро сладкишът с карамелизирани праскови се сиропира със сока от компота и се поднася.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: