Начин на приготвяне
Чудесен сиропиран сладкиш, излязъл от дебрите на рецептурника!
Чукнете яйцата и захарта и разбийте до получава на ефирен пухкав крем.
Към тях се прибавят прясното мляко или ванилиите. Разбийте отново и добавете брашното и бакпулвера. Пак разбийте.
Затоплете захарта в тиган и изчакайте, докато се разтопи. Щом се превърне в карамел, махнете и сипете във форма за сладкиш, предварително намазнена.
Наредете прасковите отгоре, а отгоре и сместа за сладкиша.
Прасковеният сладкиш се пече до готовност на умерена фурна. След като е готов, се обръща в поднос.
Ретро сладкишът с карамелизирани праскови се сиропира със сока от компота и се поднася.