edin.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа Топче»Супа Топче за класици

Супа Топче за класици

Супа Топче за класици
Снимка: Йорданка Ковачева
1 / 3
02/06/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете филийката хляб в млякото до омекване. Добавете всички останали съставки за топчетата и си смесете хубаво. Оставете в хладилник.

В блендер сложете един стрък целина, лука и един морков. Запържете получената каша. Наситнете другия стрък целина и морков. Добавете ги в тенджерата заедно с доматите и пържете около 3 минути на по-силен огън. Посолете.

Сипете литър-литър и малко вода и оставете ароматната супа да ври. През това време направете топченцата. След половин час може да ги добавите.

Ако ще правите супа с фиде, сложете го около 25 минути след варенето, ако ползвате ориз - след 15 минути.

В купичка смесете киселото и прясното мляко, сока от лимон и сол. Сипете вода до постигане на желаната гъстота. Внимателно сипете застройката в супата и махнете от котлона, като разбъркате добре.

Овкусете разкошната супа топче с магданоз или друго по избор.

Супа Топче за класици се поднася топла с хрупкаво хлебче.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest