Edin.bg»Рецепти»Снакс»Гризини»Средиземноморски гризини с розмарин

Средиземноморски гризини с розмарин

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
475917k
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
18 мин.
Готвене
18 мин.
Общо
36 мин.
Порции
10
"Най-хубавите филми и сериали се хапват задължително в компанията на вкусни и много хрупкави домашни гризини"

Необходими продукти

  • моцарела - 100 г прясна
  • кашкавал - 60 г
  • брашно - 180 г
  • краве масло - 100 г студено
  • заквасена сметана - 50 г
  • маслини - 15 бр. черни
  • розмарин - 1 с.л.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За приготвянето на гризините започваме със смилането в блендер на кашкавала, моцарелата, заквасената сметана и студеното масло.

Изсипваме сместа в голяма купа и добавяме солта, брашното и розмарина.

Замесваме си с помощта на миксер лепкаво тесто и добавяме нарязаните на ситно и предварително обезкостени маслини.

Завиваме тестото с прозрачно фолио и го слагаме в хладилник за около 1 час, а след това го слагаме и във фризера за още 15 минути.

След това време разделяме втвърденото тесто на топчета, от които оформяме фитили.

Средиземноморските гризини с розмарин се пекат в предварително загрята на 200 °C фурна за около 20 минути до златисто.

Добър апетит!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: