edin.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Ребра»Крехки свински ребърца с гарнитура

Крехки свински ребърца с гарнитура

14/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Готвене120 мин.
Общо160 мин.
Порции4
"Вижте тук как и вашите ребърца да бъдат толкова вкусни и крехки"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете ребърцата на по-малки порции. Залейте ги с меда, доматеното пюре, соевия сос, олиото и подправките.

Втрийте добре в месото и добавете ситно нарязаните чеснови скилидки.

Хубаво е да оставите ребрата да се мариноват за 1 ден - така ще поемат много по-добре от вкусовете. Ако нямате толкова време, нека да престоят поне 1-2 часа.

Сложете маринованите ребра в тава за печене. Покрийте ги с фолио и сложете да се пекат в предварително загрята на 200 градуса фурна.

Когато месото започне да се отделя от костта, може да махнете фолиото, за да получат ребрата приятен загар и от двете страни.

С помощта на лъжица ги обливайте с маринатата, за да получат хубав червеникав цвят.

Обелете и нарежете картофите, прехвърлете ги в тава и поръсете с подправките. Залейте ги с бирата и зехтина, печете до готовност.

Поднесете порция ребра с печени картофи.

Крехките свински ребърца с гарнитура са много вкусни.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: