edin.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Гювеч»Свински джолан със зеленчуци в гювеч

Свински джолан със зеленчуци в гювеч

ЗорицаЗорица
Новак
72
4k
10
Свински джолан със зеленчуци в гювеч
Снимка: Зорица
1 / 2
12/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене180 мин.
Общо195 мин.
Порции6
"Мъжете си умират за едно вкусно джоланче, така че, дами, зарадвайте половинките си"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Измийте джолана и го набодете на няколко места с помощта на остър нож.

Шпиковайте месото, като във всеки разрез трябва да пъхнете парченце морков и половинка скилидка чесън.

Сложете джолана в гювеч.

Смесете продуктите, необходими за маринатата, след което ги втрийте добре в джолана. Внимателно налейте водата и бирата на дъното на гювеча, за да не се отмият подправките от месото.

Течността трябва да е поне 2 пръста над дъното. Отстрани на джолана сложете едро нарязаните картофи и моркови, които предварително сте овкусили с чубрица, черен пипер, сол и пресен розмарин.

Сложете капака на гювеча. Уплътнете го с тесто, приготвено от вода, сол и брашно.

Сложете гювеча в долната част на студена фурна. Включете на 150-160 градуса и печете свинското до готовност - около 3 часа.

Поднесете порции с месо и гарнитура от печените зеленчуци.

Свинският джолан със зеленчуци в гювеч е много вкусен.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: