Edin.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Меденки»Слепени меденки без глутен

Слепени меденки без глутен

Слепени меденки без глутен
Снимка: Марияна Петрова Иванова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
10
"Вкусни слепени меденки, които ще останат за дълго време в съзнанието ви"

Необходими продукти

  • брашно - 270 грама (смес от нахутено, царевично, бадемово, оризово и кокосово)
  • яйца - 1 брой
  • кокосова захар - 20 грама
  • кокосово масло - 1 с.л.
  • мед - 25 грама
  • олио - 40 мл
  • канела - 1 к.л.
  • бакпулвер - 1/2 к.л.
  • ОЩЕ
  • пекан - смлени ядки
  • мармалад
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чукнете яйцето в купа и го разбийте.

Добавете всички продукти, като преди това разтопите кокосовото масло, за да се втечни. Постепенно замесете меко тесто.

От готовото тесто късайте малки парчета и ги оформяйте на топче.

Застелете хартия за печене в тава. Подредете топчетата, като оставяте разстояние между тях.

Притиснете всяко топче, за да се сплеска и да получи формата на меденка.

Загрейте фурната на 180 градуса. Печете сладките до готовност, след което ги извадете и охладете.

Слепете сладките по двойки с мармалада. След това ги оваляйте в смлените орехи пекан и наредете в поднос за сервиране.

Слепените меденки без глутен са готови.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: