Edin.bg»Рецепти»Баница»Щрудел»Дълги банички с тиква и грис

Дълги банички с тиква и грис

Дълги банички с тиква и грис
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12
"Дълги банички с тиква и грис - страхотни са за делник и за празник"

Необходими продукти

  • кори за баница - 1 пакет
  • тиква - 1/2 бр.
  • олио - 1 ч.ч. + за поръсване
  • захар - 1 ч.ч. кафява + за поръсване
  • грис - 2 с.л. оризов
  • канела - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и настържете тиквата на едро ренде. Сложете я в дълбока купа и прибавете към нея олиото, захарта, канелата и гриста.

Хубаво разбъркайте цялата смес.

От пакета с корите за баница вземете две, поръсете ги с малко кафява захар и олио и добавете от тиквената плънка. Завийте по дължина.

Повторете процедурата и с останалите продукти.

В тавичка с хартия за печене подредете всички готови банички и ги поръсете с малко кафява захар и олио.

Печете дългите банички с тиква и грис в предварително загрята на 200°C фурна до златисто.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: