Начин на приготвяне
Смесете продуктите за блата и ги разбийте с помощта на миксер. Трябва да се получи гъста какаова смес.
Подгответе си три тави с хартия за печене и леко ги намазнете. Разпределете сместа в трите тави и изпечете блатовете в загрята на 180 градуса фурна. Необходимото време за печене е около 20 минути.
Оставете блатовете да се охладят. Междувременно пригответе крема, като за целта загрейте сметаната. Точно преди да заври я свалете от огъня и добавете натрошения шоколад.
Бъркайте до хомогенност. Оставете шоколадовия крем да се охлади, за да стане по-плътен.
Започнете да сглобявате шоколадовата торта. Сложете един блат, крем, пак блат и така редувайте до изчепрване на продуктите.
Преди да завършите тортата и да я залеете с крема, приберете я в хладилник, за да стегне за 30-тина минути.
Декорирайте със захарните топчета.
Шоколадовата торта със сметана и майонеза е много сполучлива.