Edin.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Шоколадова торта»Шоколадова торта със сметана и майонеза

Шоколадова торта със сметана и майонеза

ЕлицаЕлица
Новак
4361
Шоколадова торта със сметана и майонеза
Снимка: Елица
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
12
"Най-специалните поводи заслужават точно такава шоколадова торта"

Необходими продукти

  • За блатовете
  • брашно - 4 ч.чаши
  • захар - 2 ч.чаши
  • майонеза - 400 грама
  • бакпулвер - 2 пакета
  • вода - 2 ч.чаша
  • какао - 100 грама
  • За крема
  • шоколад - 400 грама
  • сладкарска сметана - 400 мл
  • захарни топчета - за декорация на Dr. Oetker
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете продуктите за блата и ги разбийте с помощта на миксер. Трябва да се получи гъста какаова смес.

Подгответе си три тави с хартия за печене и леко ги намазнете. Разпределете сместа в трите тави и изпечете блатовете в загрята на 180 градуса фурна. Необходимото време за печене е около 20 минути.

Оставете блатовете да се охладят. Междувременно пригответе крема, като за целта загрейте сметаната. Точно преди да заври я свалете от огъня и добавете натрошения шоколад.

Бъркайте до хомогенност. Оставете шоколадовия крем да се охлади, за да стане по-плътен.

Започнете да сглобявате шоколадовата торта. Сложете един блат, крем, пак блат и така редувайте до изчепрване на продуктите.

Преди да завършите тортата и да я залеете с крема, приберете я в хладилник, за да стегне за 30-тина минути.

Декорирайте със захарните топчета.

Шоколадовата торта със сметана и майонеза е много сполучлива.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: