Edin.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сиропирани сладкиши»Сиропиран сладкиш с карамел и сметана

Сиропиран сладкиш с карамел и сметана

Мария СимоваМария Симова
Новак
236134k
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"По желание поръсете сиропирания с настърган шоколад или какао. Да ви е сладко!"

Необходими продукти

  • за тестото
  • прясно мляко - 12 с.л.
  • олио - 12 с.л.
  • захар - 12 с.л.
  • брашно - 12 с.л.
  • яйца - 3 бр.
  • бакпулвер - 1 бр.
  • какао - 3 с.л.
  • за карамела
  • прясно мляко - 600 мл
  • захар - 12 с.л.
  • за намазване
  • сметана - 200 мл сладка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват заедно със захарта, като след това се добавят прясното мляко, олиото и смесените преди това заедно брашно, бакпулвер и какао.

Получената гладка еднородна смес се сипва в намазнена и набрашнена правоъгълна тава и се пече в предварително загрята фурна на 180°C за около 35-40 минути.

Сладкишът се оставя настрани да се охлади.

В касерола или малка тенджерка сложете захар и прясно мляко, за да се разтопи захарта.

Залейте равномерно вече охладения сладкиш с карамеления сироп.

Разбийте сладката сметана и намажете сиропирания сладкиш с дебел слой от нея.

По желание поръсете сиропирания сладкиш с карамел и сметана с настърган шоколад или какао.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: