Edin.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Миш маш»Автентична турска шакшука

Автентична турска шакшука

ЙоанаЙоана
Новак
1
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
75 мин.
Порции
3
"Вкусът на тази турска шакшука е просто невероятен, наистина!"

Необходими продукти

  • яйца - 5 броя
  • домати - 6 - 7, може и от консерва
  • люти чушки - 1 бр.
  • чушки - 1 червена и 1 зелена
  • зехтин - 1 с.л.
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 скилидка
  • захар - 1 - 2 щипки
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер
  • кимион - 1 с.л.
  • магданоз - 2 с.л. нарязан
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подгответе си голям тиган.

Сипете зехтина в него и го загрейте, запържете наситнените чесън и лук. След около 5 минути добавете и нарязаните чушки. Разбърквайте докато омекнат.

Прибавете нарязаните домати и 1-2 щипки захар, за да се убие киселинността им. След като миш машът заври, овкусете с останалите подправки и накрая посолете.

Щомс е сгъсти зеленчуковият сос, чукнете внимателно яйцата, като оставяте разстояние между тях. Сложете капака на тигана и гответе до стягане на яйцата - около 10-15минути.

Поръсете ястието с наситнен магданоз и сервирайте.

Автентичната турска шакшука е готова.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: