Edin.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Яйчен крем»Класически жълт яйчен крем

Класически жълт яйчен крем

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
16
Класически жълт яйчен крем
Снимка: Lenka
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Понякога един класически яйчен крем може да бъде перфектният завършек на деня"

Необходими продукти

  • брашно - 1/4 ч.ч.
  • яйца - 2 броя
  • прясно мляко - 2 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • ванилия - 2 прахчета
  • масло - краве
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете захарта в 1 чаша от млякото, разбъркайте и добавете брашното, което предварително сте разредили с малко студено мляко до получаване на кашица.

Налейте тази смес към останалото прясно мляко. Добавете ванилията, яйцата и маслото.

Сложете на котлона крема и разбивайте на умерен огън до сгъстяване.

Махнете от огъня и продължавайте да разбивате - кремът трябва да се охлади.

Сипете яйчения крем в купички или подходящи чашки. Охладете го напълно, гарнирайте с портокалови резанки или бисквити по избор.

Класическият жълт яйчен крем е готов.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: