Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Свински пържолки с гъби и праз на фурна

Свински пържолки с гъби и праз на фурна

Свински пържолки с гъби и праз на фурна
Снимка: Ваня Георгиева
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Скъпи домакини, мъжете ви със сигурност няма да се оплачат от тази вечеря със свински пържоли, гъбки и праз"

Необходими продукти

  • бяло вино - 1 к.ч.
  • гъби - 1 буркан
  • свинска плешка - 1 килограм
  • праз - 2 стръка
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чубрица
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо нарежете на дебели пържоли свинската плешка. Начукайте пържолите и ги овкусете със сол, червен и черен пипер.

Настинете праза, а маринованите гъби направете на ивички.

В подходяща тава сипете олио. Добавете вътре гъбите и праза, овкусете ги с червен пипер и чубрица. Отгоре наредете пържолите.

Сипете в тавата виното и чаша вода.

Печете пържолите в умерено загрята фурна до извиране на течността и зачервяване на мазнината. Пържолите трябва да останат на мазнина.

Свинските пържолки с гъби и праз на фурна са много вкусни.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: