Начин на приготвяне
В маслото и олиото запържваме лука и чесъна за няколко минути на умерен огън.
Почистваме печурките внимателно с кухненски нож, като отделяме шапчиците от пънчетата.
Почистените шапчици нарязваме на не много ситни парченца, а пънчетата смиламе и добавяме при лука и чесъна.
Тук добавяме няколко листенца салвия, които ще придадат на гъбената супа един страхотен аромат.
Добавяме и нарязаните шапчици. След няколко минути наливаме млякото и малко от зеленчуковия бульон. Овкусяваме със сол и разбъркваме, за да се сгъсти.
Сипваме половината готварска сметана и още бульон в в зависимост колко гъста искаме да бъде супата.
Оставяме супичката да покъкри на умерена температура за около 10 минути. Добавяме останалата сметана и черен пипер и варим още 15 минути.
Леката гъбена крем супа за кето режим се поднася още топла.