Начин на приготвяне
Белтъците и жълтъците се разделят в две отделни купи.
Жълтъците се разбиват и към тях се добавя сол, захар, кисело мляко, леко затоплено прясно мляко и предварително пресятото със суха мая брашно.
Сместа се бърка непрекъснато, за да стане гладка и гъста. В зависимост от консистенцията ѝ може да се добавя още брашно или прясно мляко.
Купата се овива със стреч фолио и се оставя за няколко часа настрани да втаса сместа.
В другата купа белтъците се разбиват с миксер на гъста бяла пяна и след това се добавят към вече втасалото тесто.
Сместа се бърка със силиконова шпатула до получаване на пухкава еднородна смес.
С лъжица се гребва от нея и се сипва в леко намазнен горещ тиган.
Блините трябва да се печат и от двете страни до готовност.
Моите сполучливи блини се поднасят по желание със сладко, шоколад, мед или плодове.