edin.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Кифли»Пухкави козуначени кифли по стара рецепта

Пухкави козуначени кифли по стара рецепта

Пухкави козуначени кифли по стара рецепта
Снимка: Виктория Георгиева
12/05/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне90 мин.
Готвене35 мин.
Общо125 мин.
Порции40
"Стара и изпитана рецепта за козуначени кифлички, която непременно трябва да си запишете"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички продукти за козуначените кифлички трябва да бъдат извън хладилник, със стайна температура.

Половината от прясното мляко стоплете и към него сипете по 2 с.л. брашно и захар. Оставете да увеличи обема си.

Другото мляко затоплете в касерола и сипете другите 8 с.л. захар.

В купичка разбийте олиото и яйцата, заделяйки 1 жълтък за намазване на кифличките. Заделете настрани.

В купа пресенйте брашното заедно с ванилията. Сипете млякото малко по малко към яйцата. Разбъркайте и сипете ромовата есенция.

В средата на брашното направете кладенче, изсипете маята, а после и яйчената смес. Разбъркайте първо с дървена лъжица, после замесете до нелепнещо тесто.

Освате за 40 мин. да втаса на топло. Премесете и направете 5 топки. Разточете на кръгове, дебели 1 см. Разрежете на освен триъгълника и поставете по парче мармалад в широкия край. Завийте кифличките.

Смесете и разбъркайте жълтъка с малко олио и 2 с.л. прясно мляко. Намажете кифличките с мармалад, поръсете със захар и оставете настрани за около 15 мин.

Печете пухкавите козуначени кифли по стара рецепта за 35 мин. на 180 градуса.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: