Edin.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Шарена туршия с гулия, карфиол и моркови

Шарена туршия с гулия, карфиол и моркови

Шарена туршия с гулия, карфиол и моркови
Снимка: Анонимен
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Страхотна е, когато на масата ви очаква шарена туршия - чудесно мезе за всяко питие"

Необходими продукти

  • карфиол - 2 глави
  • гулия - 1 кг
  • моркови - 1 кг
  • целина - 10 листа
  • камби - 1 кг (зелени и червени)
  • магданоз - 1/2 връзка
  • за марината
  • захар - 12 с.л.
  • сол - 4 с.л
  • мед - 4 с.л
  • черен пипер - зърна
  • винен оцет
  • аспирин - 4 - 5 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Преди да започнете да обработвате гулията, я накиснете във вода за няколко часа, за да може по-лесно да премахнете горния пласт. Нарежете на дребно.

Разделете карфиола на розички, нарежете моркова на колелца, а камбите - на дребно.

Марината е за 3-литров буркан. Пригответе си такъв и сложете сол, захар, мед и оцета до резката на буркана. Добавете зрънца черен пипер.

Започнете да редите зеленчуците в буркани. Между тях поръсте магданоз и целина, нарязани на ситно. Сложете аспирин и вода.

Затворете буркана с туршията. Важно е да я обръщане всеки ден в рамките на седем дни.

Шарената туршия с гулия, карфиол и моркови може да поднесе като вкусно мезе за ракия, салата или гарнитура за основно ястие.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: