Начин на приготвяне
Преди да започнете да обработвате гулията, я накиснете във вода за няколко часа, за да може по-лесно да премахнете горния пласт. Нарежете на дребно.
Разделете карфиола на розички, нарежете моркова на колелца, а камбите - на дребно.
Марината е за 3-литров буркан. Пригответе си такъв и сложете сол, захар, мед и оцета до резката на буркана. Добавете зрънца черен пипер.
Започнете да редите зеленчуците в буркани. Между тях поръсте магданоз и целина, нарязани на ситно. Сложете аспирин и вода.
Затворете буркана с туршията. Важно е да я обръщане всеки ден в рамките на седем дни.
Шарената туршия с гулия, карфиол и моркови може да поднесе като вкусно мезе за ракия, салата или гарнитура за основно ястие.