edin.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Гювечета»Леки спаначени гювечета

Леки спаначени гювечета

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Новак
30
1k
7
Леки спаначени гювечета
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
18/03/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции2
"Рецептата за любимите зеленчукови гювечета може да намерите тук"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Нарежете и бланширайте спанака за около 3 минути в подсолена вряща вода, след което го отцедете в гевгир.

Натрошете сиренето в купичка. Добавете отцедения спанака и овкусете с прясно нарязан джоджен, лъжичка червен пипер и доматеното пюре, размито с малко вода.

На дъното на всяко гювече (2 бр.) сипете по лъжица зехтин. Сипете спаначената смес в гювечетата, сложете капачетата и печете на 190 градуса за 20-тина минути.

Извадете гювечетата и чукнете във всяко едно по две яйце. Върнете отново и печете, докато се забулят яйцата.

Поръсете готовите зеленчукови гювечета с щипка лют пипер и полейте с малко зехтин.

Леките спаначени гювечета са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest