Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Дробчета с лук и гъби на фурна

Дробчета с лук и гъби на фурна

Аника ВойтАника Войт
Новак
9311k
Дробчета с лук и гъби на фурна
Снимка: Аника Войт
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Комбинираните аромати на тази рецепта за пилешки дробчета с лук и гъби са просто неповторими"

Необходими продукти

  • пилешки дробчета - 1 килограм
  • гъби - 300 грама
  • лук - 3 глави
  • чушки - 2 бр. червени
  • масло - 3 с.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • черен пипер
  • вода - 200 мл
  • брашно - за овалване
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете пилешките дробчета от ципичките, измийте и и ги подсушете.

Сипете няколко лъжици брашно в купичка. Оваляйте всяко дробче в брашно, потупайте, за да се махне излишното, и сложете на дъното на йенска форма.

Почистете и измийте гъбите, чушките и лука. Нарежете ги на лентички и ги прибавете към дробчетата. Овкусете със сол и пипер, полейте със зехтина.

Разбъркайте внимателно - не повече от 3 пъти. Налейте в тавата 200 мл вода, а най-отгоре наредете няколко бучки масло.

Сложете капака на тенджерата и я сложете в студена фурна. Включете на 200 градуса и печете дробчетата около час.

Дробчетата с лук и гъби на фурна са готови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: