Edin.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Чийзкейк»Чийзкейк с крема сирене, маскарпоне и шамфъстък

Чийзкейк с крема сирене, маскарпоне и шамфъстък

TanyaGyurovaTanyaGyurova
Новак
12633
Чийзкейк с крема сирене, маскарпоне и шамфъстък
Снимка: TanyaGyurova
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6
"Всички ще искат рецептата за този чийзкейк още след първата хапка"

Необходими продукти

  • за блата
  • шамфъстък - 1 шепа смлян
  • бисквити - 1 опаковка Еверест с орехи (става и с други)
  • масло - 1/2 голяма опаковка
  • за крема
  • бял шоколад - 1 бр. от 100 г
  • авокадо - 1 добре узряло
  • крема сирене - 2 малки опаковки от 200 г за мазане
  • маскарпоне - 1/2 малка опаковка от 250 г
  • кафява захар - 1/2 ч.ч. (или пудра захар)
  • шамфъстък - около 1 шепа смлян
  • ванилия - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо смелете бисквитите до получаване на ситни трохи. Използвайте робот или блендер.

Смесете бисквитените трохи с разтопеното масло. Добавете смления шамфъстък и разбъркайте добре.

Сипете сместа във форма за торта и притиснете с ръка, за да я заравните и да се получи блат. Сложете го да стегне в хладилника.

Започнете да приготвяте крема за тортата. Пасирайте авокадото, смесете го с маскарпонето, крема сиренето, ванилията и захарта. Добавете към крема ситно смления шамфъстък.

Сипете крема с авокадо върху блата и поръсете с шамфъстък. Сложете чийзкейка да стегне в хладилник за поне 2 часа.

Чийзкейкът с крема сирене, маскарпоне и шамфъстък е чуден, опитайте го!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Къде слагаме белия шоколад
21.01.2023 21:36