edin.bg»Рецепти»Солени Печива»Тутманици»Мързелив соден тутманик

Мързелив соден тутманик

Мария СимоваМария Симова
Новак
128
5
3k
45
16/02/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
"Какво ще кажете за този бърз тутманик - 40 минути ви делят от тази вкусотия. Още ли го обмисляте?"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо разбийте яйцата и добавете към тях киселото мляко с угасената в него сода.

Прибавете натрошеното сирене, олиото и чубрица на вкус.

Постепенно добавете към сместа пресятото брашно, разбъркайте до хомогенна смес.

Прехвърлете я в тава, която е намазнена и набрашнена.

Печете тутманика в загрята на 180 градуса фурна за около 30 минути.

Не забравяйте, че яйцата и киселото мляко трябва да са престояли поне час на стайна температура.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: