edin.bg»Рецепти»Основни Ястия»Солено Руло»Домашно картофено руло

Домашно картофено руло

Домашно картофено руло
Снимка: Йорданка Ковачева
ВИДЕО
09/03/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции8
"Пухкаво картофено руло с богата и много апетитна плънка - направо го разрязвайте"

Необходими Продукти

  • картофи - 4 големи
  • масло - 20 грама
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • За плънка
  • яйца - 2 сварени
  • червени чушки - 3 печени, белени
  • риба тон - 160 грама от консерва
  • кисели краставички - 2
  • лук - 1/4 глава (или повече, ако ви харесва)
  • маслини - 7 - 8 бр. без костилки + за украса
  • майонеза - 3 с.л. с връх + за намазваме
  • сол - по желание
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Първо сварете картофите в подсолена вода за 30-тина минути. Още докато са топли ги обелете и намачкайте с вилица заедно с маслото, което ще се разтопи. Овкусете картофеното пюре със сол и черен пипер.

Опънете кърпа върху плота. Върху нея сложете стреч фоло и разстелете равномерно, като се опитате да оформите правилен квадрат. Нека картофеният блат се охлади напълно, а вие междувременно направете плънката.

Отцедете рибата тон от течността в консервата. Сложете я в купа и смесете с наситнения лук, едно настъргано яйце, нарязаните на кубчета чушки, маслини и краставички.

Добавете майонезата и сол, ако искате, и разбъркайте до хомогенна смес. Разпределете получената плънка върху охладения блат и оставете 1.5 см от краищата празни.

Навийте внимателно от единия край, като повдигате кърпата и щм стигнете до средата - повдигнете и прихлупете с противоположния край.

Отвийте кърпата, а прозрачното фолио, което е плътно прилепнало по соленото руло завийте и пристегнете като бонбон.

Приберете картофеното руло в хладилник за една нощ. Внимателно го прехвърлете в поднос и отвийте фолиото. Намажете рулото с майонеза, отгоре настържете другото яйце и украсете с маслинки.

Домашното картофено руло е готово.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: