Начин на приготвяне
Наситнете лука, целината и праза. Овкусете със сол и ги задушете в загретия зехтин за 6-7 минути.
Прибавете и накълцаните гъби, още една щипка сол и продължете задушаването за още 6-7 минути.
В средата на това време добавете и доматеното пюре заедно с лъжичката захар, за да се убие киселинността.
Налейте вода - количеството зависи от това колко гъста искате да бъде супата. Овкусете със зеленчуковата подправка, магданоза и мащерката.
Варете гъбената супа още 12-15 минути, като леко увеличите огъня.
В края на готвенето добавете фидето и варете според указанията на опаковката му.
Махнете готовата супа от огъня и щом се охлади леко я застройте със смесените разбити жълтъци, черен пипер и кисело мляко.
Гъбената чорба с кладница е готова.