edin.bg»Рецепти»Хляб и питки»Хляб в Хлебопекарна»Хляб с квас в хлебопекарна

Хляб с квас в хлебопекарна

Хляб с квас в хлебопекарна
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
17/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене150 мин.
Общо180 мин.
Порции1
"Трапезата е истински пълна, когато на нея има топъл хляб, чийто аромат носи домашен уют и спокойствие"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо направете кваса, като разтворете маята в малко вода. Добавете захарта и малко брашно. Трябва да получите гъста каша. Оставете я на топло, докато се активира и шупне до горе. Тогава вашият квас ще е готов.

В хлебопекарната сложете всички течни съставки, сол, брашно и отгоре кваса. Задайте програма за бърз хляб, нагласете грамажа (малък хляб от 500 г) и трета степен на загар на кората. Оставете да замеси и втаса тестото.

Преди да започне да пече хляба, направете два, три разреза отгоре с нож и затворете капака. Оставете да се изпече напълно. Извадете върху скара и оставете да се охлади Хляб с квас в хлебопекарна.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: