edin.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Пържоли»Свински пържоли в гъбен сос

Свински пържоли в гъбен сос

Натали ТиховаНатали Тихова
Новак
6136931
12/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Добавете към свинските пържоли гъбен сос за един още по-наситен вкус"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 6 тънки
  • гъби - 125 - 250 грама ( зависи повече ли обичате или по - малко)
  • прясно мляко - 3 - 4 ч.ч.
  • брашно - 3 - 4 с.л
  • бяло вино - 1 ч.ч
  • масло - 1/2 кубче краве или 60 - 70 грама
  • олио - 3 - 4 с.л
  • чесън - 2 - 3 счукани скилидки
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусете пържолите със сол, пипер, чубрица и ги намажете добре с чесъна. Сложете ги в тава за печене и залейте с олиото и виното. Печете пържолите в загрята на 200 градуса фурна.

Междувременно разтопете маслото в тиган и задушете нарязаните гъби, овкусени с чубрица, пипер, сол и магданоз. Оставете да се готвят 10-тина минути на бавен огън.

Добавете брашното и млякото, ако се получи много гъст сос, може да добавите още вода или мляко.

Получения гъбен сос сипете при пържолите в тавата и печете още около час.

Свинският пържоли в гъбен сос са готови.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: