Начин на приготвяне
Захващаме се с чудната сладка баница, като първо пресяваме брашното. Правим кладенче, в което чукваме яйцата.
Топлим прясното мляко и в него разтваряме маята. Сместа изсипваме при яйцата и започваме със замесването на тестото. Ще се получи много мекичко.
От готовото тесто се оформят девет топки. Всяка разточваме на тънък лист и ръсим с брашно. Намазваме с мас. Деветте кори се редят една върху друга и се разточват заедно в елипсовидна форма.
Разделяме на две равни части, слагаме локума, нарязан на парчета, навиваме на руло. Усукваме и разтегляме.
Баницата с локум режем на равни парчета, широки 4-5 см, нареждаме ги в тава за печене. Оставяме за кратко да втасат.
Правим сиропа, смесвайки водата и захарта на котлона. Сладката баница на розички се пече. Като изстине се залива с хладния сироп.
Страхотна идея за сиропирана баница, която всички у дома обичат.