Начин на приготвяне
Първо сипете в блендер/мелничка пълнозърнестото брашно. Добавете към него лимоновата кора и пасирайте за няколко секунди. Така брашното ще стане по-фино и кората от цитруса ще го ароматизира добре.
Добавете бакпулвера и разбъркайте, после леко разбитите жълтъци, олиото, млякото, меда и щипка сол.
Замесете тестото на ръка или пък завъртете за няколко секунди в блендера. Ако е много рядко, добавете още брашно.
Оформете готовото тесто на топка, която се завива с прозрачно домакинско фолио. Приберете в хладилник за 15-тина минути.
Разточете охладеното тесто между два пласта хартия на кора с дебелина 3-4 мм. Изрежете бисквити с формички по избор и ги наредете на разстояние в две тави.
Изпечете сладките в загрята на 160 градуса фурна около 20-тина минути или до получаване на приятен загар.
Много леки и диетични бисквити, но ако искате да са по-сладки - добавете още мед или захар.
Медените бисквитки с пълнозърнесто брашно са готови.