Edin.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Реване»Традиционно българско реване

Традиционно българско реване

Мария СимоваМария Симова
Новак
236134k
Традиционно българско реване
Снимка: Мария Симова
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12
"Сервирайте реването в компанията на бита сметана или ванилов сладолед. А защо не и двете"

Необходими продукти

  • яйца - 5
  • захар - 1/2 ч.ч.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • ванилия - 1
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 2/3 ч.ч.
  • бакпулвер - 5 г
  • сироп
  • вода - 2.5 ч.ч.
  • захар - 2.5 ч.ч.
  • лимонова кора - на 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете с приготвянето на сиропа. Налейте водата в тенджерка и прибавете захарта и кората от 1 лимон. Варете 5 минути до завиране. Оставете сиропа да се охлади напълно.

Междувременно отделете белтъците от жълтъците. Към белтъците добавете лимоновия сок и с помощта на миксер разбийте до получаване на пяна.

Към жълтъците пък добавете ванилията и захарта, също разбийте до пухкава смес.

Прибавете към тях олиото на тънка струйка, както и предварително пресятото с бакпулвер брашно. Внимателно обединете жълтъците и белтъците и с помощта на шпатулка обединете до еднородна смес.

Сипете в намазнена и набрашнена форма, заравнете и печете в загрята на 180 градуса фурна. Необходим е около половин час или до суха клечка.

Нарежете още горещия блат на парчета и залейте с напълно охладения захарен сироп.

Сервирайте реването студено, в компанията на сладолед или разбита сметана.

Традиционното българско реване е готово.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: