Edin.bg»Рецепти»Морски дарове»Бирено мезе»Хрупкави калмари в бирена панировка

Хрупкави калмари в бирена панировка

Хрупкави калмари в бирена панировка
Снимка: Ваня Георгиева
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Сервирайте панираните калмари със студена бира и резени лимони"

Необходими продукти

  • калмари - 1 пакет (почистени малки туби)
  • олио - 1 ч.ч. (за пържене)
  • панировка
  • яйца - 1
  • брашно - 6 - 7 с.л.
  • бира - 120 мл (студена)
  • сол
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • лимони - 1
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете калмарите на шайби с големина около 1 см. Измийте ги под течаща вода, след което оставете да се отцедят в гевгир.

Смесете студената бира с добре разбитото яйце. Бъркайте непрекъснато и добавяйте лъжица по лъжица брашното, сол и пипер.

Потапяйте калмарите в бирената панировка и ги изпържете в сгорещено олио до получаване на хубав златист цвят.

Сервирайте панираните калмари със студена бира и резени лимони.

Хрупкавите калмари в бирена панировка са готови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: