edin.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Кайма»Кюфтета»Класически български пържени кюфтета

Класически български пържени кюфтета

ГеоргиГеорги
Новак
1
04/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
7
"Вероятно ги познавате добре, просто ви даваме идея за вкусно хапване днес - добрите стари пържени кюфтета"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставете каймата в достатъчно дълбок съд, за да можете добре да я размесвате с ръце.

Добаете яйцата, наситнения лук, предварително напоените и изстискани от водата филийки.

Овкусете със солта, чубрицата и черния пипер. Размесете добре каймата и я оставете да престои така поне 2 часа, за да се смесят добре ароматите.

Оформете кюфтетата и ги нареждайте в чиния, като всяко едно трябва да оваляте и от двете страни в брашно. Изпържете ги в загрято олио.

Поднесете със салата по избор.

Класическите български пържени кюфтета са много вкусни.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: