edin.bg»Рецепти»Баница»Тиквеник»Сполучлив тиквеник по селски

Сполучлив тиквеник по селски

05/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Вчера правихме лучник, днес тиквеник. Утре какво ли ще приготвим?"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете тиквата и я нарежете. Настържете я с ренде, а ако е много водноста, най-добре да я изстискате, за да не стана кашав тиквеникът.

Посипете настърганата тиква със захар, канела и орехи.

Разстелете корите за баница и слагайте от тиквената смес. Поръсвайте с олио и масло и навивайте 2 кори на руло. Редете ги в намазнена тава.

Процедирайте така до изчерпване на продуктите.

Печете тиквеника в предварително загрята умерена фурна до готовност.

Сполучливият тиквеник по селски е чуден!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: