Начин на приготвяне
Разбийте яйцата в купа. Добавете към тях киселото мляко с угасената в него сода.
Натрошете сиренето и също го добавете към млечната смес. Сипете 2 лъжици олио, разбъркайте и сместа за баницата е готова. Ако пък е по-гъста, разредете с малко вода.
Намазнете хубаво тава за печене. Разделете корите по бройка - т.е., ако в пакета има 12 кори, използвайте 6 на 6.
Вземете една кора и я направете на хармоника. Сложете в тавата и редете до изчерпване на орите. Капвайте тук-там олио.
Залейте баницата с млечната смес - тя също е разделена на две.
След като залеете един ред, обърнете подредбата обратно. Ако единия път е вертикално, нека следващия път е хоризонтално.
Печете баницата в загрята на 200 градуса фурна.
Обърнете готовата баница върху по-голяма тава, за да поеме въздух и да стане по-пухкава.
Мързеливата въздушна баница със сирене е готова.