Начин на приготвяне
Пригответе захарния сироп в началото, защото трябва да се охлади, за да се залеят сладките.
Сипете в тенджера водата, ванилията и захарта, сложете на котлона да заврят. Намалете котлона и оставете сиропът да поври на тих огън - около 10 минути. Добавете 1-2 лъжички лимонов сок и оставете да изстине.
Смесете всички съставки в подходяща купа и постепенно замесете меко тесто. Не прекалявайте с брашно, защото сладките ще станат по-твърди.
Разделете тестото за сладки на две части, разточете на тънък лист. Нарежете го на ленти, а всяка лента навийте на охлюче.
Наредете охлювчетата върху тава с хартия за печене. Печете в загрята на 170 градуса фурна до зачервяване. Още докато са горещи ги залейте със студения сироп.
Турските Сладки Чатал Татласъ са готови.