edin.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Мезета»Така се осолява сланина

Така се осолява сланина

Valentina PsaltirovaValentina Psaltirova
Новак
423413
02/03/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Общо
60 мин.
"Ето как се осолява сланина"

Необходими Продукти

  • сланина
  • морска сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете прясната сланина за 1-2 дни в солена вода. По този начин ще се отцеди кръвта. Нарежете я на парчета.

В съда, в който ще я съхранявате, сложете сол на дъното. Върху нея сложете парчетата сланина. Това се прави, за да не се развали вкуса ѝ от кислорода. Отгоре отново покрийте със сол.

Сложете капак и тежест върху него, може камък. Съхранявайте домашната сланина на хладно и сухо място.

След като изминат 20 дни, може да консумирате директно или да прибавите към ястие от българската кухня.

Ето така се осолява сланина.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: