Начин на приготвяне
Омесете каймата заедно с магданоза и лука. Прибавете яйцето и ориза, овкусете с чубрица.
Кипнете вода в тенджерка и пуснете бульона вътре. Добавете едно по едно оформените кюфтенца, които сте оваляли в брашно. Гответе до набъбване на ориза.
В тиган загрейте маслото и сипете предварително направена смес от яйцата, млякото и брашното. Бъркайте на бавен огън до сгъстяване на соса.
Гребвайте от бульона, в който варихте кюфтетата и бъркайте постоянно. Необходимо е да се получи хубав гъст сос.
Сервирайте вкусните кюфтета със соса и поръсете с пресен магданоз.
Кюфтетата с бял сос от едно време са готови.
Ако обичате кюфтенца, опитайте и тази рецепта за кюфтета с доматен сос - ще останете очаровани!
Коментари