Edin.bg»Рецепти»Риба»Пълнен шаран»Традиционен пълнен шаран за Никулден

Традиционен пълнен шаран за Никулден

rosicapirosicapi
Новак
1128
Традиционен пълнен шаран за Никулден
Снимка: rosicapi
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
110 мин.
Порции
8

Необходими продукти

  • шаран
  • кайма - 200 г
  • лук - 1 глава
  • ориз - 150 г
  • гъби - 150 грама
  • чубрица
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
  • орехи
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте добре шарана. Оставете го да се отцеди.

Запържете лука и каймата в сгорещена мазнина. Добавете гъбите и подправките - двата вида пипер, чубрицата и нарязаните орехи.

Свареният ориз се добавя към каймата с подправките и се разбърква.

Зашийте шарана, като оставите малка дупка - през нея го напълнете с плънката. След това зашийте и тази дупчица. Поставете го в намазнена тава, сипете вода и покрийте с фолио.

Пълненият шаран се пече около 40 минути в предварително загрята фурна. Добавя се останалата плънка и още малко олио. Пече се още 20-тина минути.

Традиционният пълнен шаран за Никулден е готов.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: