Edin.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Шоколадов сладкиш»Перфектното домашно брауни

Перфектното домашно брауни

Перфектното домашно брауни
Снимка: Кристиан Александров
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Перфектното домашно брауни ще изчезне буквално за минути от масата"

Необходими продукти

  • яйца - 2 бр.
  • жълтъци - 2 бр.
  • кафява захар - 1 ч.ч.
  • какао - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • масло - 125 г меко
  • хималайска сол - 1 щипка
  • течна сметана - 2 с.л.
  • бакплувер - 1 пакетче
  • ванилия - 2 капки течна
  • портокалова есенция - 2 капки
  • лешници - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесваме маслото и захарта в купа и разбиваме с миксера за 2-3 минути. Добавяме сметаната, жълтъците и яйцата и продължаваме да разбиваме още 2 минути.

В друга купа смесваме брашното, какаото, бакплувера и хималайската сол. Сипваме тази смес на части в другата смес, като продължаваме да разбиваме.

Накрая добавяме портокаловата есенция, ванилията и нарязаните на едро лешници.

Разбъркваме на ръка и изсипваме в покрита с хартия за печене малка правоъгълна тавичка.

Печем на 180 градуса 35 минути.

Не бива да препичаме браунито, то трябва да остане влажно.

Оставяме готовото перфектно домашно брауни да изстине и да се стегне за 2-3 часа. След това нарязваме и сервираме.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: