Пиле с броколи в йенска тенджера

Аника ВойтАника Войт
Новак
61
1k
4
Пиле с броколи в йенска тенджера
Снимка: Аника Войт
1 / 2
14/11/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Сготви40 мин.
Общо55 мин.
Порции4
"И наградата за най-вкусна комбинация отива при... пилешкото с броколи, сметана и топено сирене"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото месо на порции, големи около 6-7 см. В тиган загрейте малко олио и запечатайте пилешките хапки за около една минута от всяка страна.

Щом са готови, ги прехвърлете в йенска тенджера.

Най тях сложете розичките броколи (аз използвам замразени такива. Ако вие имате пресни, преди да ги сложите в съда за готвене ги бланширайте в леко подсолена вода за 6-7 минути).

Налейте сметаната и добавете между пилешкото месо и зелниците малки парчета топено сирене.

Сложете йенския съд в студена фурна (ако го сложите в предварително загрята, рискувате да се пръсне), включете фурната на 200 градуса и запечете вкусната запеканка за 20 мин.

След което може да отворите капака и да оставите за още 5-6 минути.

Пилето с броколи в йенска тенджера е готово.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: