Начин на приготвяне
Сложете боба в купа и налейте вода. Оставете го накиснат цяла нощ. Сутринта изцедете и заделете.
Измийте месото и го нарежете на парчета. В тенджера под налягане сложете няколко лъжици олио и изпържете телешкото до златисто.
Добавете зеленчуците, нарязани на дребно. Сложете боба, доматеното пюре, подправките и налейте вода. Затворете капака и варете 30 минути.
В касерола загрейте мазнината и запържете червения пипер. Добавете брашното и след 1 минута изключете.
Прехвърлете запръжката в тенджерата. Разбъркайте добре.
Изсипете в гювеч.
Поставете боба в гърне в студена фурна на 200 градуса и печете около 40 минути.
Изключете и сервирайте веднага телешкото с боб на фурна.