Начин на приготвяне
Измиваме кестените, подсушаваме ги и набождаме всеки с остър нож на кръст.
Подреждаме ги на един ред в тава и ги печем около 20 минути на 200 градуса. Изваждаме ги, оставяме ги да се охладят, обелваме ги и ги смиламе в блендера на брашно.
Разделяме белтъците от жълтъците.
Жълтъците разбиваме за 2-3 минути с кафявата захар.
Разтопяваме шоколада на водна баня и към него добавяме маслото. Разбъркваме и изсипваме при жълтъците. Отново разбиваме за 2-3 минути.
Белтъците разбиваме на сняг. Добавяме ги на порции при сместа с жълтъци и шоколад. Бъркаме внимателно на ръка.
Добавяме какаото, ванилията и брашното от кестени и продължаваме да разбъркваме до хомогенизиране.
Изсипваме в тефлонова тавичка и заравняваме.
Печем сладкиша с кестени на 200°C 30 минути.
Оставяме готовия сладкиш да се охлади напълно.
Смесваме заквасената сметана с пудрата захар и ваниловата захар.
Нарязваме сладкиша на квадратчета, отгоре поставяме по една лъжица сметана и поръсваме със захарни пръчици.
Сервираме сладкиша с кестени без брашно.