edin.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Пастички»Моите пандишпанови петифури

Моите пандишпанови петифури

Моите пандишпанови петифури
Снимка: Румяна Сакалийска
1 / 3
26/09/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Готвене20 мин.
Общо60 мин.
Порции10

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Моите пандишпанови петифури, които ще заменят любимата ви торта или пандишпаново руло.

Разбиваме добре яйцата със захарта, прибавяме мед, ванилията, прясното мляко и олиото.

Накрая прибавяме пресятото брашно с бакпулвера и разбъркваме на ниска степен, докато се получи гъста и гладка смес.

Готовата смес изсипваме в намазнена и покрита с хартия за печене квадратна дъска.

Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса за 15-20 минути.

За пълнежа, пасираме бананите на пюре, добавяме сладкото от малини и разбъркваме добре.

За глазурата, разтопяваме шоколада и маслото на водна баня, добавяме прясното мляко и разбъркваме, докато се получи гладка и хомогенна смес.

Изпечения и охладен блат, разрязваме през средата, за да се получат два блата. От тези блатове с помощта на нож изрязваме малки квадратчета или триъгълници (или каквито други форми пожелаете).

Оформяме петифурите по следния начин, блат, пълнеж, блат, пълнеж, блат и накрая глазура.

Може да сложите петифурите с глазура за около 10 минути в хладилника да се стегнат, преди да ги сервирате.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest