Печени камби

Печени камби
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5
"Даваме ви тази рецепта за печени камби и ви позволяваме да я използвате без мярка, защото са много вкусни"

Необходими продукти

  • камби - 4 кг
  • олио - 1 к.л.
  • оцет - 1/2 к.л.
  • захар - 1 к.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • чесън - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме камбите от семките. В тавичка ги подреждаме с отвора нагоре. Във всяка една камба поставяме, захар, олио, оцет и сол.

Поставяме във фурната и печем, докато се измени цвета на самите камби.

От продуктите, които сме поставили в камбата, се получава сок, който не изхвърляме.

След като са готови печените камби, ги подреждаме в буркани, като нареждаме камба поставяме скилидка чесън и резен морков.

Отново камба, отново чесън и морков. Така, докато се запълни буркана с камбите.

Докато е още топъл, затваряме и обръщаме с капачката надолу. Имаме вкусни печени камби за зимата!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Правя ги от много години,но слагам и по 2аспирина на омния буркан.
19.10.2023 07:26
1
Анонимен
Анонимен
Аз слагам по 2 аспирин един на дъното на буркана и един отгоре.
06.10.2023 16:33
3
Анонимен
Анонимен
А никакъв консервант ли не се слага,как ще се съхранят?
06.10.2023 15:34
Анонимен
Анонимен
Много са вкусни. От години ги правя. Кйто ги отворя, много лесно се белят. Все едно са изпечени в момента. Може да се пълнят с яйца и сирене, да се готвят с прясно мляко, на салата.
24.09.2023 08:30
3
1