Постни банички на тиган

15/09/2020
"Баничките са постни, но не се заблуждавайте - страшно вкусни са"
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо76
  • Преглеждания за месеца76
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За начало приготвяме плънката. Измиваме и нарязваме на ситно лука и моркова. Задушаваме ги в малко олио, докато омекнат.

Измиваме ориза и го добавяме към зеленчуците.

Разбъркваме и след минута доливаме вода и подправяне със сол и черен пипер на вкус.

Готвим до пълното сваряване на ориза.

Накрая добавяме и прясна мащерка, която предварително сме нарязали на ситно (може и суха).

Взимаме две кори от пакета. Намазваме ги с олио и в средата слагаме две супени лъжици от плънката.

Приготвяме корите от двете страни като плик. Така процедираме с всички кори и приготвяме всички домашни банички.

Постните банички на тиган печем в леко намаслен тиган до златисто от двете страни.

Дървената точилка от едно време - 68 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дървената точилка от едно време - 68 см
3.50 лв.
Виж ››

Удобна за работа класическа дървена точилка, с чиято помощ ще точите вкусни баници и ще приготвяте сочни пици с тънка коричка

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар