Edin.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Задушени тиквички с чесън и домати

Задушени тиквички с чесън и домати

Задушени тиквички с чесън и домати
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Тиквичките винаги са чудесен вариант за един лек и здравословен обяд"

Необходими продукти

  • тиквички - 1 бр.
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • чушки - 1 малка
  • домати - 1 бр.
  • чесън - 2 скилидки
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измита тиквичка тук-там се обелва и нарязва на парчета - средно големи.

В тиган се загрява олио, запържваме нарязан лук, морков и чушка, поръсени със щипка сол, за да омекнат.

Добавя се тиквичка, нарязани скилидки чесън и след като се запържат сипваме настъргани домати и овкусяваме със сол, черен пипер, захар и оставяме под капак да се задушат докато омекнат за 15-20 минути.

Сервираме с нарязан пресен магданоз и е много вкусно като гарнитура или просто си хапваме нещо свежо и здравословно!

Задушените тиквички с чесън и домати са готови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: