Класически сос за пържоли

05/09/2020
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо53
  • Преглеждания за месеца53
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг2 от 5

Необходими Съставки

  • гъби - 200 - 300 г пресни
  • вино - 1 ч.ч. бяло
  • сол
  • черен пипер - млян, на вкус
  • брашно - 4 с.л.
  • масло - 4 - 5 с.л.
  • индийско орехче - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете четири чаени чаши вода с щипка сол и черния пипер на котлон да заври.

Почистете и обелете гъбите и ги нарежете на кубчета.

Щом водата заври, добавете виното и гъбите. Намалете силата на котлона и оставете на котлона за около 30 минути.

Докато сосът за месо се вари запържете на слаб огън маслото. Добавете брашното и бъркайте много енергично. Съвсем в процеса на запържване на брашното добавяйте и по малко от гъбения бульон.

Не забравяйте да бъркате, за да не се получат бучки. Накрая добавете гъбите и подправете с индийско орехче на вкус.

Оставете класическия сос за пържоли на котлона още десетина минути и е готов.

Емайлирана касерола с декор 16 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Емайлирана касерола с декор 16 см
11.30 лв.
Виж ››

Емайлирана касерола с универсална употреба - задължителна за всеки дом.

Рейтинг

5 0
4 0
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар