edin.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пържоли»Крехки пилешки пържоли на фурна

Крехки пилешки пържоли на фурна

Крехки пилешки пържоли на фурна
Снимка: Мария Божилова
1 / 3
04/09/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне120 мин.
Готвене60 мин.
Общо180 мин.
"Тези пържоли не биха били толкова крехки, сочни и вкусни без специалната марината и маслото, затова не ги пропускайте в никакъв случай"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките пържоли от бут се измиват много добре, без да им се отстранява кожата.

Майонезата се разбърква със соевия сос.

Прибавят се черният и червеният пипер, ригана и мащерката.

Разбърква се много добре.

Пържолите се нареждат в тавата с кожата надолу.

Отгоре пържолите се намазват с маринатата. Вода не се прибавя.

Тавата се завива с фолио за печене и се оставя с хладилник за 60 мин.

След като се извадят от хладилника, се пекат в предварително загрята фурна под фолио за 40 мин на 180 градуса.

След това се отстранява фолиото.

Пържолите се обръщат с кожата нагоре.

Всяка пържола се намазва с парче масло.

Пекат се крехки пилешки пържоли на фурна 20 мин на 180 градуса, докато кожата се изпече.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: