edin.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Ябълкови Сладкиши»Обикновен ябълков сладкиш

Обикновен ябълков сладкиш

Обикновен ябълков сладкиш
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
02/09/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции10
"Ябълковият аромат от този сладкиш е просто разкошен, не го изпускайте"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и измийте ябълките. Настържете ги на ренде. Ако са много сочни ги изстискайте леко, ако не ги така оставете.

В купа счупете яйцата и добавете захарта. Разбъркайте леко, колкото да се смесят. Добавете олиото, брашното, канелата, бакпулвера и ванилията. Разбъркайте с дървена лъжица. Сложете ябълките, орехите и отново разбъркайте.

Вземете кексова форма и я намажете с олио от всички страни. Поръсете с брашно. Обърнете формата и изтръскайте излишното.

Изсипете сместа за сладкиша вътре. Печете в предварително загрята фурна на 170 градуса за около половин час.

Извадете, оставете леко да се охлади и извадете от формата. Поръсете ябълковия сладкиш с пудра захар и сервирайте.

* Ако желаете, може да го изпечете и в обикновена, права тава.

Обикновеният ябълков сладкиш е готов.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: