edin.bg»Рецепти»Снакс»Соленки»Соленки с мас и бакпулвер

Соленки с мас и бакпулвер

Соленки с мас и бакпулвер
Снимка: ВИОЛЕТА МАТЕВА
1 / 3
31/08/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене15 мин.
Общо35 мин.
Порции8
"Маста ще направи тези соленки още по-крехки и вкусни - сервирайте вече изстинали"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сипваме брашно, чуква се яйцето, като белтъкът се отделя, той е за намазване отгоре.

Добавяме кисело мляко, бакпулвер, сол и всичко се смесва добре с вилица.

Замесва се средно тесто.

Върху набрашнен плот се точи кора, нарязва се на ленти, а те на пръчици с дебелина около 1 см.

Намазват се соленките с разбит белтък, поръсваме семена кимион и сусам.

Печем в загрята фурна 180°C до леко златисто - около 12-15 минути!

Сервираме соленките с мас и бакпулвер охладени по вкусни са и много крехки от маста!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: