Начин на приготвяне
Сложете месото в леко подсолена вода на средна степен на котлона да се вари. Може да използвате, която да е част на домашното пилешко месо, включително пилешка шийка и пилешки фенер. След като се свари, то ще бъде обезкостено.
По време на варенето месото може да образува пяна над водата. Оберете я с решетъчна лъжица и изхвърлете. Щом месото започне да се отделя от кокалите, го извадете и отделете настрани. Когато изстине , го накъсайте на парчета. Бульона прецедете и запазете.
Измийте и почистете зеленчуците. Лука и моркова нарежете на ситно. Картофите обелете и нарежете на малки кубчета. Целината наситнете с ножа.
Сложете зеленчуците в пилешки бульон и върнете на котлона да се варят. Щом омекнат, добавете накъсаното месо и сложете фидето в пилешката супа.
Подправете със сол и черен пипер на вкус и добавете свежите подправки. За около 10-15 мин. супата с фиде е готова. Остава по желание да се застрои - само с разбит жълтък и малко лимонов сок за около пет минути.
Домашна пилешка супа - класика!